Jurassic’s – Vad är det?

Som de flesta redan har uppmärksammat så finns det ett träningspass som inte riktigt följer det traditionella mönstret,

Passet ligger på tisdagar och har gått under arbetsnamnet ”The Jurassic’s” (Efter tidsperioden då dinosaurierna levde).

Syftet har varit, och kommer att bli så även framöver även om vi ändrar lite i konceptet, att kunna träna Taekwon-Do även om man är äldre, är skadad, håller på att rehabilitera sig eller om man haft ett långt uppehåll från träningen och vill komma tillbaka. Det här passet har dessutom varit ett komplement till övriga pass då vi kan gå djupare ner i tekniker och träna dessa och Tul mer än vad vi normalt har tid till på våra ordinarie pass.

Men…..

Detta ställer då vissa krav på utövarna.
Som gräns har vi sagt 30+ år och minst grönt bälte.
De som ska träna på de här passen ska ha sådan grundkunskap och mognad att de kan få en teknik och sedan träna den själv under tiden instruktören hjälper andra bältesgrader. Vidare ska också intresset för att fördjupa sig i hela Taekwon-Do cirkelns utbud vilket innebär att det kommer att vara en hel del instruktion och förklaringar under själva passet vilket gör att intensiteten under stundom kan minska något. Men å andra sidan är passet, som det står i den inledande texten, till för dem som kanske inte kan eller vill köra för fullt.

Slutligen så vill jag bara återigen peka på att passet inte är graderingsgrundande dvs man ska inte välja bort något ordinarie pass för att gå på tisdagspasset om man tänker sig en gradering (även om man kommer bli duktig på sina gradtekniker) då det är vissa moment som vi inte tränar.

Annars önskar jag både gamla och nya elever välkomna till ”The Jurassic’s”

//Jonas

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar