Terminsstart HT 2020

Året 2020 kommer att gå till historien som ett mycket märkligt år där hela världen mer eller mindre fick stänga ner sina verksamheter.

Vår klubb var inget undantag utan vi gjorde det som behövdes för att minska smittspridning enligt rekommendationer från folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet. Vi har därför haft helt stängt för träning från mars månad och fram tills idag.

Då vi följer utvecklingen i Sverige vad beträffar COVID-19 och de nya rekommendationer som finns från berörda myndigheter har nu styrelsen i samråd med instruktörerna i klubben tagit det beslutet att klubben åter öppnar för träning from V. 35.

Men…

Som ni alla vet så är inte faran över på något sätt och att helt återgå till det normala är inte aktuellt än på ett tag. Detta medför att vi tillfälligt måste göra om träningspassen och ta bort en del moment som vi bedömer inte kan tillämpas pga. Närkontakt (T.ex. sparring, par träning, träning mot mitsar etc.)
Vi kommer också att minska på grupperna (se nedan) för att kunna hålla distans till varandra och vi kommer även att minska antalet personer som vistas i lokalen. Detta kan innebära att den tränande kanske hamnar i en grupp som bytt dag.
Några har också passat på att träna fler pass i veckan men även det måste tillfälligt stoppas då vi måste veta hur många som kommer till ett pass. Detta innebär att man inte tränar mer än ett pass i veckan.

Som ni förstår så är vår handlingsfrihet och flexibilitet kraftigt begränsat och detta är vad vi kan erbjuda till dess att ”faran” är över. Skulle Folkhälsomyndigheten/Riksidrottsförbundet gå ut med andra rekommendationer (ny smittovåg etc.) kan det bli så att vi åter ställer in träningarna.

Riktlinjer för träning hösten 2020

  • · Inga grupper med fler än 15 elever.
  • · Inga föräldrar/anhöriga i lokalen under träning.
  • · Elever som är snoriga, hostar eller på annat sätt kan misstänkas vara- eller på väg att bli sjuka får inte träna.
  • · Precis som skolan så måste vi ha vi noll-tolerans vilket innebär att elever som bedöms eller misstänks inte vara helt friska kommer att få avbryta träningen med omedelbar verkan och få vänta utanför lokalen tills förälder/anhörig kan hämta.
  • · Ingen får komma tidigare för att vänta på sitt pass.
  • · Samtliga elever skall sprita sina händer innan träningen (Sprit finns i lokalen)
  • · Tiderna är strikt för de medlemmar det avser.
  • · Ingen sparring eller närkontakt kommer ske på ordinarie pass.
  • · Fast träningspartner för sparring vilket endast kommer ske söndagar.
  • · Träningsutrustning skall spritas före användning.

Kommer alla grupper att vara igång?

Alla grupper kommer att vara igång men vi kommer att dela på den stora barngruppen till två grupper där ena passet kommer att vara på måndagar. 
Vi återkommer med gruppindelningar inom kort.

Grupper och instruktörer!

Måndag 18-19 Tobias, Emelie 19.15-20.45 Mikael J
Tisdag 18-19 Maja, Helen  19.15-20.45 Jonas
Onsdag    18-19  Joachim, Stefan 19.15-20.45 Thomas T
Torsdag    18-19 Thomas B, Tyra 19.15-20.45 Michael A
Söndag    18-19 Vakant                  19.15-20.45  Tomas J

 

Du gillar kanske också...