Sammanfattning STL 1-2023

STL 1 gick av i Ljungby nu i helgen den 2-3 april. Detta var första tävlingen IF Gripen deltagit i på flera år och det blev bestämt att vi skulle vara med i sista sekund. Deltagande från klubben var Tuva Andersson, Emelie Kello, Helene Kello och Olivia Kello (och var med det nästan en familjeresa för familjen Kello). Thomas Bodén, Joachim Berntsen och Sandra Wallin åkte med som domare och coach. Vi åkte två bilar ned så att alla ankom fredag.

Lördag:
På lördagen var det seniorerna som tävlade. Dagen började med ett domarmöte som Thomas deltog på och ett coachmöte som Joachim, Sandra och Olivia deltog på. Därefter var det dags för våra tre seniorer att tävla i den första grenen för dagen: Mönster.

Först ut från oss var Emelie och hon vann mycket förtjänt första matchen. Tuva gjorde en mycket god insats, men åkte tyvärr ut från första matchen då hon måste jobba mer på kraft och vågrörelse. Helene gick en mycket jämn match och det var inte mycket som skulle till för att gå vidare. En lite mer säker start på tulen och mer klipp i sparken så hade hon nog gått vidare. Emelie gjorde en mycket fin semifinal, motståndet var dock tufft men med lite tur i oturen kom den andra tjejen av sig och då var det kört för henne.
Sen kom Emelie till finalen. Här var det mycket jämt men en liten obalans och lite för lite kraft i sparkarna var nog det som föll i den andras favör. Oavsett blev det ett mycket imponerande silver till Emelie.

På eftermiddagen var Helene och Tuva med på specialteknik. Det var sex tävlande varav tre av de är med i landslaget. Vi klarade tyvärr inte någon av höjderna, men med lite träning så kan de göra det bra. Helene var mycket nära. Här är det viktigt att komma ihåg daebi makgi och att buga mot domarna.

Sista tävlingen för dagen var kross och Helene och Tuva testade även sina skills här. Tyvärr fick vi inte genom varken fötter eller händer genom plankan, men mycket fina tekniker som bara ska gå rakt in i plankan och inte uppåt. Det är bara att öva. Inga medaljer delades ut i kross för någon av damerna.

Vi hade inga tävlande i sparring men vi hade nog gjort det ganska ok om tjejerna vågat vara med.

Söndag:
Under söndagen tävlade Olivia. Vi var i Sunnerbohallen i god tid innan domarmötet som Joachim var med på och coachmötet som Helene och Emelie närvarade på.

Olivia klarade sig mycket väl i första matchen i tul. Den andra matchen åkte hon tyvärr ut ur pga att hon ville bli klar med Won Hyo lite för snabbt.

Olivia tävlade även i specialteknik. Ingångshöjden var 2 meter på twimyo nopi ap chagi. Detta är den enda övningen yngre juniorer tävlar i och man höjer höjden allt eftersom de tävlande klarar det. Denna gång var Olivia den enda som klarade 3 poäng på 2 meter. Ett mycket starkt guld för Olivia!

Generellt:
Tul på svartbältenivå är på en mycket hög nivå. Här måste vi lyfta oss en hel del för att ha en chans.
Sparring för damer har vi en chans i om vi jobbar mer med det. Herrsidan var tuff. Det går snabbt och det blir lätt hårt. Speciellt på +85 kg. Det krävs en hel del jobb med styrka i höfterna, snabba fötter och vighet.
Specialteknik och kross för damer kan vi ta medaljer i om vi satsar på det. Här var det ingen omöjlighet att hävda sig.

På färgbältesnivå kan vi göra det mycket bra och hade nog tagit hem medaljer bara av att delta då det var många klasser som bara hade en deltagare. Detta gäller alla från 13 år och uppåt.

Vi har nu flera som precis har tävlat för första gången samt varit coacher och domare. Mycket bra erfarenhet för klubben.

Lite bilder från tävlingen:

Trevligt ska man ha. 

Coacherna på lördagen.

Thomas var domare på krossen på lördagen

Griperna på söndag. Emelie och Helene coacher, Olivia tävlande och Joachim kantdomare. 

Många fina tekniker fick vi se.