Börja träna?

Taekwon-Do är till för alla, oavsett ras,religion,ålder eller fysiska förutsättningar, det är ingen sport, det är en livsstil!

(Gen. Choi Hong Hi, Grundare av Taekwon-Do)

Så du vill börja träna Taekwon-Do – grattis!
Du har gjort ett bra val då det kan bli en livslång följeslagare.
Vår träning är anpassad för olika åldrar och ambitionsnivåer. Vissa vill tävla medans andra vill lära sig självförsvar eller bara hålla igång kroppen med en träning som är allround.

Men innan du bestämmer dig så är det ett par saker som du måste känna till.

  1. Vi har ett kösystem som du anmäler dig till genom länken nedanför den här texten.
  2. Du är inte garanterad plats i och med en elevregistrering. Vi har många som står på kö och vi tar in nya elever efter den ordning som de registrerat sig. Skulle någon tacka nej går såklart turen till efterkommande i kön.
  3. Du måste ha ett (svenskt) personnummer med 10 siffror. Detta har att göra med en försäkring som du måste ha för att få träna med oss. I dagsläget tillåter inte försäkringsbolagen att vi registrerar elev utan personnummer eller med ett reducerat (sex siffror) – Tyvärr, men ingen försäkring = ingen träning.
  4. Det här är ingen sport där man kan komma och gå som man själv vill. Är du inte intresserad av att träna minst en gång i veckan så kanske det finns andra sporter som är lite mer intressanta.
  5. Vi uppfostrar inte barn. Vi kräver ett visst mått av engagemang och disciplin för att skapa ett bra utbildningsklimat.

Registrera dig här

Träningsgrupper

Barngrupp

I barngrupperna växlar vi mellan lek och allvar. Taekwon-Do blandas med roliga lekar och upptåg. Våra graderingar går i halvfart ...

Ungdomsgrupp

I ungdomsgruppen tar Taekwon-Do’n över mer och mer men är fortfarande roligt om än lite mer jobbigt och intensivt.Här börjar ...

Vuxengrupp

I vuxengruppen (18 år och uppåt) är det full fart. Vi tränar och tävlar enligt internationella regler utifrån vår grad. ...

“Jurassic’s”

Som komplement till ordinarie vuxenträning skapade vi en speciell grupp, skämtsamt kallad “The Jurassic’s”, där syftet är att kunna träna ...

Vårterminen 2021

Hej alla Taekwon-Do elever Vi har nu som styrelse tagit beslutet att vi inte kommer starta denna termin som tänkt. ...

Terminsstart hösten 2021

Äntligen! Nu har tiden kommit när vi tror att vi kan komma i gång igen, om Covid inte blossar upp ...

Vad tränar vi?

Träning

Träningen består av Taekwon-Don’s huvuddelar även kallad Taekwon-Do hjulet
* Grundtekniker (Gibon Yonsup)
* Mönster (Tul)
* Sparring (Matsogi)
* Redskapsträning (Dallyon)
* Självförsvar (Hosin Sul)

Självförsvar

Självförsvar är ingen egen disciplin inom Taekwon-Do utan Taekwon-Do ÄR SJÄLVFÖRSVAR.
Däremot så lär vi oss under det här momentet tekniker för att:

  • ta oss loss från en angripare,
  • hålla fast denne och
  • träna en mentalitet att undvika bråk.
    Vi kopplar också den vanliga träningen till mer farliga situationer och hur man ska lösa dem både mentalt och fysiskt.

Tävling

Klubben försöker ständigt att motivera nya och gamla elever att tävla på olika nivåer och har under årens lopp skördat en del framgång med både EM och VM medaljer.
Vi arrangerar och deltar även i barntävlingar och klubbmästerskap för att lägga ytterligare en dimension till vårt fritidsintresse.
För mer avancerade (högre bältes grader) finns även både nationella och internationella läger som utvecklar utövaren av vår kampart.